Hafjell alpinsenter ble først bygget til OL i 1994 og er landets 3. største alpinanlegg med sine 32 nedfarter. Det er 16 skiheiser, i tillegg til den nye Gondolheisen som sto ferdig i 2007. Gondolheisen frakter deg fra nederst i anlegget og de 835 høydemeterne til toppen av fjellet. Her tilbys fantastisk alpinkjøring for alle nivåer.
Terrengparkene er stadig under utvikling, og er blant landets største. Flere hevder at Hafjell er førstevalget for skiløpere med twintip og snowboard.
Hafjell har et moderne snøanlegg som supplerer værgudene, og dekker ca 75 % av skianlegget. En normal skisesong varer fra midten av november til midten av april.
Hafjell har også landets største flomlysanlegg som lyser opp 7 km med løyper og som forlenger skidagen 4 dager i uka. Hafjell Alpinsenter tilbyr i tillegg tjenester som skiskole, barnepass og skiutleie.
Fra Moseteråsen har man ski inn/ ut og tilfartsløyper til alpinanlegget fra samtlige tomter. Når man vender hjem til hytta, etter en tur i bakken, tar man Moseterheisen til toppen og Moseterløypa inn til hytta igjen.
Alpinanlegget har bestilt ny ekspressheis fra Mosetertoppen til Hafjelltoppen som vil knytte forbindelsen til Gaistova og områdene sør for alpinanlegget tettere sammen. Det blir enkelt å komme seg fra Mostertoppen til toppen av Hafjell som er alpinanleggets høyeste punkt.
Moseteråsen ligger rett ved Mosetertoppen skistadion som har kunstsnøanlegg for tidligløyper og for øvrig med lys- og konkurranseløyper. Fra dette hytteområdet har man utgang rett ut i det omfattende løypenettet som Hafjell og Øyerfjellet for øvrig tilbyr. Det er totalt ca 300 km med preparert løyper for både klassisk og skøyting. Moseterområdet har ca 7 km med flotte konkurranseløyper med lys.
Hafjell og Øyerfjellet er meget snøsikkert og hadde i sesongen 2016/17 skiløyper fra 1 november til 23 mai. I 2017 kom snøen slik at Hafjell hadde preparerte løyper fra 25 oktober.
Løypenettet inviterer til både lange og korte turer i et innbydende høyfjellsmiljø med myrer, snaufjell og bjørkeskog. Løypenettet har også skjermede skogsløyper som kjøres når det er uvær i fjellet.
Hafjell tar mål av seg til å være den destinasjonen med de beste langrennsløypene, og det legges derfor mye ressurser i løypekjøringen. Målet er at løypene til en hver tid skal være perfekte. Det er etablert kafeer i fjellet ved Lienden Seter ca. 7 km fra gondoltoppen og dessuten på Pellestova.
Langrennsproduktet på Hafjell er i kontinuerlig utvikling og mange mener at løypene er landets beste. Følg Øyer Turskiløyper på Facebook link
Øyerfjellet kan by på mange og fine jaktopplevelser både for småviltjegere og storviltjegere. Øyer statsallmenning utgjør et areal på 430 000 mål - hvorav 200 000 mål snaufjell, 180 000 mål bjørkeskog og 50 000 mål barskog. Ca 600 småviltjegere og 200 storviltjegere finner veien til Øyerfjellet hvert år.
Elvedraget Mosåa går rett forbi hyttefeltet og har flere fine fiskekulper. Her kan man i et heldig øyeblikk få napp på ørret på opp mot halvkiloen. I Øyerfjellet er det vel ca 50 fiskevann, samt over 100 km elver og bekker. De riktig store innsjøene finner du ikke i Øyerfjellet, derimot mange mellomstore fjellvatn og enda flere mindre tjern, og de fleste er relativt lett tilgjengelig. Noen av de mindre tjerna kan by på riktig hyggelige overraskelser.
Øyerfjellet er lett tilgjengelig sommer som vinter, og kan by på mange fine opplevelser for friluftsinteresserte. Det finnes en rekke fine dagsturer i rolig og lettgått terreng. Det er også muligheter for litt lenger turer med overnatting i Øyer fjellstyres åpne buer, eller om man vil ha med teltet. Innover Øyerfjellet finnes det milevis med fine sykkelveier. I tillegg er det muligheter for bærplukking, og bading i småvann.
Dette er en av aktivitetene på Hafjell som virkelig har skutt fart de siste årene. Hafjell bikepark har arangert VM i terrengsykling og Downhill Utleiesykler kan leies i Hafjell Bike Park. Terreng, sti og downhill-sykling er virkelig kommet for å bli.
Rett ved Moseteråsen, på toppen av gondolbanen til Mosetertoppen og høyt over Gudbrandsdalen venter utspekulert svingete og spektakulære sykkeltraseer ned gjennom granskogen til bunnen av alpinanlegget.
Seterveiene i Øyerfjellet er endel av Birkenterrenget. Disse er også utmerkede for familier. Det har vært en stor utvikling i Øyerfjellet.